Gólyahét a Bánki Kollégiumban

Beküldve: 2015. szept. 11., péntek, 12.30.00 CEST (989 napja)
Esemény időpontja:
2015-08-30 – 2015-09-03
Esemény helyszíne:
Bánki Donát Tagkollégium
Képgaléria:
flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157658470514841

A tavalyi év után, immáron hagyományosnak titulálható módon, ismét megrendezésre került a Bánki Donát Tagkollégiumban a gólyahét, de immáron már inkább koli hétként mutatkozott be, hiszen a felsőbb évesek megjelenésére is számítottunk. Az augusztus 30-i beköltözéssel kezdődően, a hét majdnem minden napjára jutott valamilyen közösségépítő, ismerkedős, csapatépítős program.

Vasárnap délután kezdődött az események sorozata, amikor az igazgatói köszöntő és tájékoztató után összeültek az új beköltözők és a felsőbb évesek jelentős része, bemutatkozva egymásnak. Ennek keretében ismerhették meg a gólyák a kollégium Hallgatói Önkormányzatának vezetőit is. A kiváló hangulatú beszélgetést pedig a Teaházban folytatták a hallgatók, ahol estig tartott a mulatság.

Hétfőn került sor a gólyavetélkedőre, ahol megalakultak a csapatok, egy-egy felsőbb éves csapatkapitány vezetése alatt. A különféle, kreatívabbnál kreatívabb feladatok során mindenkinek alkalma nyílott ilyen-olyan képességeit kamatoztatni. Az este végére mindenki jó élményekkel gazdagodva távozott, sokan pedig az ismét megnyíló Teaházban folytatták a programot.

A következő állomás szerda volt, amit a sportoknak szenteltek a hallgatók. A csapatok összemérhették tudásukat többek között ping-pongban, dartsban, csocsóban, sör-pongban, illetve ezek különféle változataiban. Az egészséges életmód jegyében két állomás között egyéb mozgásformákat is feladatul szabott a gólyáknak a zsűri, aminek eredményeként mindenki kellemesen elfáradt.

Csütörtökön késő délután Schmiedt Péter a HÖK kollégiumokért felelős elnökségi tagja vezette fel előadásával és tájékoztatójával a programot, melynek csúcspontjaként este hétkor a csapatok összegyűltek a földszinti Nagyteremben, a zsűri pedig megtartotta az eligazítást: Kocsmatúra következett, városnéző jelleggel. Megadott időintervallum alatt kellett előre kijelölt helyeket felkeresniük, ott fotót készíteniük (minél kreatívabb módon), illetve igény szerint fogyasztani. A túra vége egy karaoke bár volt, ahol hajnalig tartó éneklés és tánc következett.

Egy bónusz feladatként az idei évben, hagyományteremtő jelleggel minden csapatból kijelölésre került egy csapatember, aki a hét némely napján zsűrizési lehetőséget kapott – cserébe viszont pénteken este 10 perc csomagolási idő után nekiindultak a nagyvilágnak, és meg sem álltak Piliscsabáig. Az éjszakát ott töltötték, majd másnap reggel korán keltek, és egy helyi lovardában végeztek önkéntes munkát. A nap végére kellőképpen elfáradtak, viszont mindhárman örök élményként élték meg ezt – ebben szerepet játszott, hogy munkájukért cserébe lovagolhattak is.

Köszönjük mindenkinek a részvételt a gólyahéten – reméljük, jövőre hasonló vagy még jobb élményben lesz részük az itt lakóknak!

Bera Bálint & Néder József Károly (Bánki Donát Kollégium, TKollHÖK)