@ Hotel Gólyatábor

Beküldve: 2015. szept. 11., péntek, 10.55.00 CEST (989 napja)
Esemény időpontja:
2015-09-04 – 2015-09-06
Esemény helyszíne:
Óbudai Egyetem üdülője, Balatonszepezd (Gesztenyesor u. 31.)
Képgaléria:
flickr.com/photos/kukackoli/albums/72157656270652224

Szeptember első hétvégéjén ismét megszervezésre került a Kukacos Gólyatábor, melynek helyszíne a Balatonszepezdi egyetemi üdülő volt. 47 gólya és 20 szervező találkozott pénteken reggel 9 órakor. Megtörtént a gólyák csomagjainak átadása, ami különböző meglepetéseket, ajándékokat tartalmazott. A Déli pályaudvarról indult a vonatunk, és az utazási időt csapatjátékokkal és ismerkedéssel töltöttük azzal a céllal, hogy mire a Balatonra érünk minden gólya ismerje a másikat. Közös éneklés, táncolás után jó hangulatban szálltunk le a vonatról, elindulhattunk a szállás felé. Novák János tagkollégiumi igazgató és Bodáné Szegi Ildikó nevelő tanár köszöntötte a tábor vendégeit, és röviden ismertette a hétvége menetét. A szobáink elfoglalása után nem sokkal el is kezdődtek a közös programok, ahol játékok segítségével még jobban megismertük egymást, gyakorolhattunk odafigyelni lakótársainkra, így megalapozva a kellemes együttélést az elkövetkezendő szemeszterre. A vacsora elfogyasztása után kezdetét vette az éjszakai túra, mely a csapatok közti egész hétvégés vetélkedő kezdetét jelentette. Ide a három csapatnak már csapatzászlóval és indulóval kellett érkeznie. A vicces és frappáns csapaténekek bátorították a gólyákat feladataik teljesítésében. A tábor területének különböző pontjain megszervezett állomásokon a csapatoknak feladatokat kellett teljesíteni, amit a zsűri szigorú szemei ellenőriztek. Így volt lehetőség erejüket, sportosságukat és ügyességüket bebizonyítani. Az éjszakai túrát esti buli követte, ahol az éneklés vette át a főszerepet. A hajnalig tartó karaoke buli alatt mindenki jól érezhette magát, táncolhatott és dalolhatott.

Második nap reggelén a szervező főgólyák ágyba vitték a reggelit és pálinkát kínálva köszöntötték a gólyákat az átbulizott éjszaka után. Közös reggelizés után, megérkeztek a tábor vendégei, Balogh József kollégiumigazgató, Szenczi Ferenc a HÖK tanulmányi ügyekért felelős elnökségi tag, és Schmiedt Péter kollégiumokért felelős elnökségi tag. Vendégeink előadásokat tartottak, amelyek hasznos információkkal látták el az egyetemi életbe frissen érkező hallgatókat, így hozzájárulva jól tájékozottságukhoz.

Az ebéd elfogyasztása alatt a főgólyák jó hangulatot és zenét biztosítottak. Kis pihenőt követően elkezdődött a sportvetélkedő, ahol a mozgásé és a gyorsaságé volt a főszerep, ugyanis a feladatok megoldása időre történt. A csapatok sportszerű és baráti megmérettetése bebizonyította a gólya csapatok felkészültségét, fittségét. Az esetleges fáradalmak rövid kipihenése után kezdetét vette az esti vetélkedő, a jól begyakorolt vagy sokszor improvizált bevonulások után, jól ismert közösségépítő játékokat játszottak a csapatok. Jól szórakozva megismerték egymás gondolkodásmódját, mindenki kreativitásával járulhatott hozzá csapata sikeréhez, aminek meg is lett az eredménye. Megtörtént a csapatok közti verseny eredményhirdetése, a csapatkapitányok összekarolva várták meg egymást, a csapatok gratuláltak egymásnak, mindenki megkapta díját a zsűritől és a szervezőktől, de az igazi nyeremény a barátság és a tapasztalatcsere öröme volt. Az este ismét bulival és szórakozással zárult, a szervezők lemezlovasa divatos zenéket játszott, így mindenki jól érezte magát egészen hajnalig.

Harmadik és egyben utolsó nap reggelén ismét ágyba vitt reggelivel kívántak kellemes ébredést a főgólyák. Elbúcsúzás előtt táncoltunk, ahol már összeszokott csapatként mozogtunk és énekeltünk egyet. Mondókákat tanultunk, játékokat játszottunk az igazgató vezényletével. Elutazás előtt mindenki elkészíthette útravaló ennivalóját. Vonatunkról a Kelenföldi vasútállomáson szálltunk le és metrózást követően hazatértünk a Kukackoliba.

Azóta is sokan emlékeinket osztjuk meg másokkal, barátokkal és itthon maradt kollégistákkal. A hétvége bizonyítékaként mindenki jó hangulatban mesél ottani tapasztalatairól és már szerveződhet is a következő évi gólyatábor, ahol a tradíciónak megfelelően mindig magas színvonalon történik a szórakoztatás.

Szlyuka Gábor (Hotel@BMF Diákotthon, DKollHÖK elnök)