Beszámoló a Lébényi és a Geo kollégiumok lakóinak gólyatábori élményeiről

Beküldve: 2015. szept. 30., szerda, 09.45.00 CEST (1025 napja)
Esemény időpontja:
2015. szept. 25., péntek, 17.00.00 CEST – 2015-09-27
Esemény helyszíne:
Óbudai Egyetem üdülője, Balatonszepezd (Gesztenyesor u. 31.)
Képgaléria:
flickr.com/photos/lebenyikoll/albums/72157659300560026

2015. szeptember 25-én, pénteken, kezdetét vette a kollégiumi elsős hallgatók életének egyik legfontosabb eseménye, a gólyatábor. Az utazás vonattal történt, s miközben a csapat szervezőinkkel együtt Balatonszepezd felé tartott, megtanulta egyetemi indulóink java részét, pár magyar nótával kísérve.

A táborfoglalásra délután 17:00 órakor került sor, melyet Boda Attila igazgató úr üdvözlő beszéde előzött meg. Mihelyst ágyneműjüket felhúzták palántáink a fahazákban, uzsonnával kedveskedtünk nekik, s megkezdődött a kötött programok péntek délutáni egysége. Igazgató úr egy másfél órás kötetlen beszélgetés és tréning segítségével oldotta a kissé izgatott társaság hangulatát. A vacsorára 20:00 órakor került sor, mikor is megkóstolhattuk szakácsaink tradicionális magyar étkét, a pörköltet. Az est további részében éjfélig csapat építő játékokkal szórakoztattuk résztvevőinket, majd hajnal 02:00-ig kötetlen program következett. A szombat reggeli torna után még biztosítottunk egy óra pihenőt, hogy kipihenjék fáradalmaikat gólyáink. 09:00 órakor kezdetét vette a reggeli, 10:00 órától pedig Balogh József kollégiumigazgató, Csányi Zoltán Neptun rendszergazda, és Szenczi Ferenc, illetve Schmiedt Péter urak az EHÖK képviseletében tartottak előadásokat, melyek keretein belül információval szolgáltak az egyetemi közéletről, különböző ösztöndíjakról, netpun-rendszerről, s nem utolsó sorban a kollégiumi életről. Az ebédet 12:30-tól kezdődően 13:30-ig bezárólag fogyasztottuk el, a jól megszokott Balaton parti Aranyhíd étteremben. A rossz időre való tekintettel a tóparti programokat elhalasztottuk, s a játékokat 16:30-tól újra folytattuk. Gólyáink csapatai várakozásainkat felülmúlva teljesítettek mind motivációban, mind kreativitásban, sokat megélt rókaként újdonsült megoldásokkal gazdagodtunk mi is a feladatmegoldások során. 20:00 órakor kezdetét vette vacsoránk, mely tükrözte frappáns szakácsaink hozzáértését, mivel a tegnapi pörköltből remek tarhonyás húst varázsoltak asztalainkra. Az agapé rendkívül jó hangulatban zajlott, szervezőink a gólyák klikkjeit megbontva tapasztalataikat osztották meg ifjonc társaikkal, akik feloldott hangulatban, vidáman fogadták a jövőre tekintő jó tanácsokat. Következő napirendi pontunk az eredményhirdetés volt, mikor is igazgató úr közölte mindenkivel a meglepő eredményt: a csapatok holtversenyben zárták táborunkat, mindenki aranyérmet kapott.

Megnyugtató idilli aura járta át a légkört, mely megszakította az eddig feszült versengő viszonyt. Az érem osztást követően a rendezvényt egy fergeteges bulival zártuk, melynek végét a kakas hangja jelezte csupán. A reggelire 08:00 órakor került sor, s a tábor kitakarítása, az ágyneműk elrendezése után szervezőinkkel karöltve elsőseink útjukat vették Székesfehérvár irányába.

Mihályfi Dávid (LPK TKollHÖK-elnök)