Podma Napok 2015. - beszámoló

Beküldve: 2015. nov. 18., szerda, 13.40.00 CET (975 napja)
Podma Napok 2015.
Esemény időpontja:
2015-10-20 – 2015-11-04
Esemény helyszíne:
Bánki Donát Tagkollégium
Képgaléria:
flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157661368448555

A Bánki Donát Kollégium idén ősszel is megrendezte a Podma Napok rendezvénysorozatot. Ennek köszönhetően a nézők és a résztvevők még több eseményen vehettek részt. Többek között érdemes megemlíteni a Podma- Asztalitenisz, Futball, és Póker kupát, a Legyen egy JobbnaPODMA vetélkedőt és a Podma Sztárja tehetségkutató és Szórakoztató estet is.

Asztalitenisz kupán Bodnáruk Imre, a Póker kupán Sós Gábor diadalmaskodott, a vetélkedő győztese a VAG csapata lett, melynek csapatvezetői Faragó Ádám, Harkai Tamás és Szilágyi Bence voltak. A JobbnaPODMA vetélkedőn a (sör)quiztől kezdve egészen a színdarabokig, ezen túl a szobrokkal selfie-zésig mindent láthatott a háromtagú zsűri, amelyet Fekete Csilla, Gerencsér Péter és a zsűri elnöke Barányi István töltött be.

A rendezvények zárásaképp a Podma Sztárja Tehetségkutató és Szórakoztató est került megrendezésre november 4-én, ahol a rekordszámú 19 fellépő között köszönthettünk dél-amerikai táncokat előadó párt, saját verset szavalót, énekes előadást zongora vagy éppen gitár kísérettel, szóló énekeseket és sok más előadást is. Az esten zsűriként és fellépőként is köszönthettük a Bánki kar egyik tanárnőjét, Tunyogi Dórát, aki korábban megkomponált, sokak számára ismert saját dalát is előadta zenész társával Simon Vilmossal, köszönjük nekik a megjelenést és a többszöri visszatérést a színpadra. A est díjazottjai Podma Hangja kategóriában Faragó Ádám lett, Podma Sztárja 1. helyen Bodogán Ábel végzett, aki önmagát kísérve akusztikus, majd elektromos gitáron hozta el a koliba a Metallica sajátos hangulatát, 2. helyen végzett Galambos Tamás, aki egy saját verset írt erre az alkalomra szigorúan szarkasztikusan az életről és az egyetemi évekről, míg 3. helyre Bera Bálint került, aki egy ismert dalt adott elő vers formájában, hatalmas beleéléssel.

Akik megjelentek, azoknak azt hiszem, egy örök élmény marad a rendezvény, akik nem jutottak el, azok sajnálhatják. Várunk mindenkit jövőre is legalább ilyen színvonallal és beleéléssel!

Néder József Károly (Bánki Donát Kollégium, TKollHÖK elnök)