Tökfaragó verseny a Kiss Árpád Kollégiumban

Beküldve: 2015. nov. 2., hétfő, 08.10.00 CET (937 napja)
Esemény időpontja:
2015-10-27
Esemény helyszíne:
Kiss Árpád Kollégium
Képgaléria:
flickr.com/photos/kissarpadkoll/albums/72157660814781135

2015. október 27.-én a Kiss Árpád Kollégium lakói levonultak az ebédlőbe. Tökfaragó verseny volt ezen az estén, így aki előre benevezett, az kapott egy tököt, aminek a faragását este 8-kor meg is kezdhette. A versenyre szobaközösségek – 4 fő – nevezését fogadtuk el és az eszközöket is mindenki magának kellett, hogy biztosítsa, így sima kések mellet a csavarhúzó készlettől kezdve a spatulákon át egészen a lány pipere cuccokig mindent láthattunk, mint tökfaragó eszköz.

A 18 szoba 18 minél különlegesebb és ötletesebb tököt faragott ki. A érdeklődés meglepő módon a fiúk körében is nagy volt. Különböző taktikákat láthattunk. Így, úgy forgatták a tököt, körbeadogatták, mindenki egy picit faragott benne, beosztották a munkát, közösen estek neki. De a végeredmény mindenkinek látványos lett. A tökök zsűrizésre kerültek, ami négy tagból állt: egy nevelőtanár és három TKOLLHÖK tag. Nem volt könnyű dolguk, de meghozták a döntést: első helyen végzett a két Pokémon figura, második lett a Vasember, harmadik pedig a két kezet illusztráló tök. Különdíjat is adott a zsűri a boszorkány töknek, ami mindenféle kiegészítőt, díszítést (sapka, levelek, makkok) is kapott. Ők oklevéllel és folyékony ajándékkal lettek díjazva.

A rendezvény kitűnő hangulatban telt, mindenki jól érezte magát. A meglepetésként érkezett halloween-es muffinok hamar elfogytak a dicsérő szavak mellett.

A tökök a másnapi egyetemi rendezvényen, a Halloween OnE Night-on szolgáltak díszítésként és azután is a kollégium aulájában gyönyörködhetünk a remekművekben.