Podma Futball Kupa 2015.

Beküldve: 2015. nov. 4., szerda, 15.10.00 CET (934 napja)
Esemény időpontja:
2015-10-21
Esemény helyszíne:
Bánki Donát Tagkollégium
Képgaléria:
flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157658496579933

Az idei évben 2015. október 21-én került megrendezésre a Podma Napok keretein belül a Podma Futball Kupa. A tornán 3 tagkollégium, a Hotel@BMF Diákotthon egy, Kiss Árpád Kollégium (KÁK) kettő és természetesen a Bánki Donát Kollégium, mind házigazda, három csapattal képviseltette magát.

Első körben két 3 fős csoportban küzdöttek egymással a felek és már rögtön az első meccs parázs hangulatot hozott, amit a későbbi döntős Bánki Koli A team vívott, a bronzérmet megszerző Óbudai favágók-kal. A csoportkörök során a nagyérdemű egyaránt láthatott izgalmas, szoros párharcokat ugyan úgy, mind látványos szórakoztató focit hozó meccseket. A csoportokból az első két - két továbbjutó keresztbe játszva küzdött tovább a döntőbe jutásért. Mindkét elődöntő érdekesen alakult, mivel beillettek egy – egy házi rangadónak is, hiszen az egyik ágon két KÁK csapat: Óbudai favágókJoci és a haverok, míg a másikon két Bánki kolis csapat: TkollHÖKBánki Koli A team került egymással szembe. Itt szeretném kiemelni a TkollHÖK csapatát, és a torna egyetlen női résztvevőjét, Veres Emese Fridát, aki szintén hozzájárult ahhoz, hogy a Bánkis rangadó a maga 3 - 4 es végeredményével ilyen szorosan alakuljon. A bronzmeccset a már említett Óbudai favágók nyerték a TkollHÖK-kel szemben, míg a döntőt, talán mondhatni, a két legjobb erőben lévő csapat: a Bánki Koli A teamJoci és a Haverok vívta. Sajnos a hazai fiúknak ezen a meccsen - ahogy mondani szokás - nem jött össze semmi, így a döntőt a Kiss Árpád Kollégium, Joci és a Haverok nevű csapata nyerte 1 - 3 -as végeredménnyel, s ezzel a győztesnek járó kupát is bezsebelték, teszem hozzá nem érdemtelenül, hiszen 100%-os mérleggel meneteltek végig.

A hangulat az egész torna folyamán kiváló volt, köszönhető a csapatokat elkísérő szépszámú nézőknek, kik hangos szurkolással biztatták sajátjaikat, míg a fiúk a pályán a legjobb tudásuk szerint küzdöttek. Elmondható tehát, hogy a torna sikeresen zárult és reméljük, hogy jövőre is hasonló színvonalas Podma Futball Kupát tudhatunk majd a hátunk mögött.

Eredményhirdetésre szeretettel várjuk a kupa résztvevőit, amely a Podma Napok záró rendezvényén, a Podma Sztárja tehetségkutató és szórakoztató est folyamán kerül megrendezésre.

Bertók Ádám (Bánki Donát Kollégium lakója)