Szeszkó 2015. - beszámoló

Beküldve: 2015. nov. 23., hétfő, 08.55.00 CET (916 napja)
Esemény időpontja:
2015. nov. 10., kedd, 13.00.00 CET
Esemény helyszíne:
Hotel@BMF Diákotthon
Képgaléria:
flickr.com/photos/kukackoli/albums/72157661561377855

2015. november 10-én megrendezésre került kollégiumunk hagyományos őszi csapatversenye, a Szeszkó, immáron hatodik alkalommal. A vetélkedőre ebben az évben tíz csapat nevezett, köztük a Bánki Donát Kollégium, a Kiss Árpád Kollégium, két régi kollégistákból, és hat jelenlegi kollégistákból álló csapat, akik két héttel az esemény előtt megkapták az elő feladatokat, ami alapján ötletelniük kellet a csapatvideón, a zászlón, a bevonuláson, illetve, hogy hogyan gyűjtik be a minél több söralátétet és vendéglátó egység pecsétjét. Kedden 13:00 órakor kezdetét vette a várva várt Szeszkó, ahol a csapatok elhelyezték az italukat az oltáron, illetve egy bevonulás keretein belül bemutatták zászlóikat.

A folytatásban már verseny feladatok során mérhették össze az erejüket a csapatok, sörváltó, gépészváltó, borbong és székfoglaló. Majd elérkezett a kiküldetés, ahol idén egy hajóskapitányt vagy első tisztet kellett hozniuk a Szeszkóra, miközben gesztenyét szedtek Budapest utcáin. Meglepetésünkre hoztak is a csapatok hajóskapitányt. Volt, akit éppen kikötés közben kaptak el, majd beszéltek rá egy kis kitérőre, a kollégiumunk mélygarázsába, valamint egy kedves ismerőst is elhoztak nekünk. A vetélkedő esti része meghozta az utolsó nagy hajrát, a csapattagok úgy kanalazták a sört, mintha soha nem ettek volna ilyen finomat, de természetesen a kvíz kitöltésére is hagytak energiát.

A vetélkedő zárásaként volt egy fantasztikus külön számunk, valamint az után következett az elmaradhatatlan limbó, ahol már csapatszíneket félretéve limbózott együtt játékos, tanár és szervező. Amint mindenki átment a rúd alatt és már csökkent a sor, megkezdődött az eredményhirdetés. Szlyuka Gábor, DHÖK elnök megköszönte mindenkinek a részvételt, majd fordított sorrendben haladva átadta a csapatoknak az oklevelet. A dobogós helyezettek kihirdetését az érintett csapatatok türelmetlenül várták, majd elhangzott, hogy a Tequila csapat állhat fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, az Old Man’s a második fokára, és a Pálinka csapat a legtetejére, valamint ez után az is elhangzott, hogy tíz órakor folytatódik a buli a Morrison’s 2-ben, ahová a megfelelő számú belépőket a csapatkapitányok már átvették. A szórakozóhelyen pedig egy hatalmas bulival zártuk ez a felejthetetlen napot. Reméljük mindenki nagyon jól érezte magát, egy év múlva találkozunk!

Hotel@BMF Diákotthon DHÖK