Farsang a Bánki D. Kollégiumban - beszámoló

Beküldve: 2016. febr. 19., péntek, 10.50.00 CET (828 napja)
Esemény időpontja:
2016-02-09
Esemény helyszíne:
Bánki Donát Tagkollégium
Képgaléria:
flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157662504714974

A farsang hagyományosan a tél elűzésének, a tavasz hívásának ünnepe, amikor díszes jelmezekbe öltözve mulatunk, feledve a borongós-hűvös hónapokat. Egy egyetemista számára azonban több ennél: a tavaszi félév elkezdésének és a sikeres vizsgaidőszak megünneplésének alkalma, amikor az elénk tornyosuló rémségeket (zárthelyik, vizsgák, beadandók) elfelejtjük, és önfeledten mulatunk. Nincs ez másként a Bánki Donát Kollégiumban sem, ahol már régi hagyomány a félévnyitó farsangi Teaház.

Ilyenkor úgy a kollégisták, mint máshonnan érkezett vendégeink ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújnak, majd mulatunk egy hatalmasat. Az idei félév sem kezdődött másként: február 9-én, kedden került sor a farsangi Teaházra, ami több okból is különleges volt. Most először került sor tombolahúzásra, és a Teaház új, LED-sorral díszített logója is itt debütált.

Nagy örömünkre sokan beöltöztek, és még többen jöttek el megnézni a maskarásokat. Volt itt favágó, sellő, Káosz Professzor, Bátor, a gyáva kutya (és kis családja), sztárvendégeink között pedig nem másokat köszönthettünk, mint Jézust, Novak Djokovic teniszcsillagot és a Bosszúállók csapatát! Nem is volt könnyű helyzetben a zsűri, de végül mindenki részesült kisebb-nagyobb elismerésben.

A tombolán szintén sokan vettek részt, közöttük sok-sok minden került kisorsolásra: többféle bor, írószerek, az Óbudai Egyetemhez kötődő ajándéktárgyak és egyedi pólók.

Mindezek előtt, közben és után pedig szólt a zene és tombolt a közönség. Egészen hajnalig táncoltunk és mulattunk.

Reméljük, jövőre is legalább ilyen, ha nem jobb, farsangi mulatsággal nyithatjuk majd a tavaszi félévet itt, a Bánki koliban!