Szintvacsorák a Hotel@BMF Diákotthonban

Beküldve: 2016. ápr. 14., csütörtök, 13.00.00 CEST (773 napja)
Esemény időpontja:
2016-03-01 – 2016-03-30
Esemény helyszíne:
Hotel@BMF Diákotthon
Képgaléria:
0-1. emelet
2. emelet
3. emelet
4. emelet

Márciusban megrendezésre kerültek a Hotel@BMF Diákotthonban a szintvacsorák melyeket az adott szint felelősei rendeztek meg, a következőkben az ők szavait idézem:

0-1. emelet:

A szintvacsorán résztvevők még a vacsora előtt 3 lehetőség közül választhattak:

  • Chilis bab
  • Gulyásleves
  • Lecsó

A többség a chilis babra adta le szavazatát, így az este folyamán ezt készítettük el. A vacsorát délután 5 órakor kezdtük el készíteni és 8 órára lett kész. 49 ember jelezte, hogy szeretne enni, ezen kívül más barátok is részt vettek az eseményen. Ahogy haladtunk előre az étellel egyre családiasabbá vált az esemény hangulata. Az étel mennyisége plusz 10 adaggal túl lett méretezve, de ennek ellenére is üres lett a kondér. Többen is kértek az ételből repetát. Úgy gondolom sikerült egy jó hangulatú, családias szintvacsorát összehozni a szint számára. Több pozitív visszajelzést is kaptam a hangulatról és az ételről.

2. emelet:

Megérkezett a tavasz, ezért a Hotel@BMF második emelete 2016. március 2-án megrendezte a szintfőzést. Elég sok érdeklődő ’kukac’ lakót keltett fel ez a rendezvény kb. 45 fő vett részt az eseményen. Paprikás krumplit készítettünk, amit a jó pár segítő kéznek köszönhetően, egy-két bakit kijavítva kellően ízletesre, finomra sikerült elkészíteni. Miközben készült a vacsora a második emeleten kipakoltunk 6 garnitúra sörpadot, illetve asztalt, közösen elfogyasztottuk az estebédet. A vacsora lezajlása után még nem volt vége az estének, sokan maradtunk és beszélgettünk pár sör, bor illetve néhány feles kíséretében. Reméljük a jövőben is folytatni tudjuk a szinten belüli ismerkedés, és a továbbiakban még több lakó érdeklődését keltjük fel a hasonlóan jól sikerülő programokkal.

3. emelet:

A Kukac Kollégiumban hagyomány, hogy évente megrendezésre kerül minden szinten a szintvacsora, melyet a szintfelelősök sok-sok segítséggel főznek. A harmadik emeleten március 23-án került ez megrendezésre. A menü hot-dog volt fröccsel, ami ugyan kevésbé hagyományos, nem bográcsban főtt étel, de az elkészítése így sem volt egyszerű, hiszen közel egyszerre kellett megfőzzünk 260 darab virslit a sok részvevőre való tekintettel. Minden szobában, ami csak közel volt a rendezvény helyszínéül szolgáló társalgóhoz virslik főttek, mindenki kivette a részét a munkából. Végül hosszas küzdelem és sok segítség után fél 8-kor elkészült az első óriás hot-dog és elkezdődött a vacsora. A rendezvény végére 115 hot-dog talált gazdára és senki sem maradt éhesen. A takarítás hosszadalmas folyamat volt, mert mindenki próbált elmenekülni előle, de aztán nagy meglepetésemre sorba jöttek ki az emberek segíteni és pár perc alatt soha nem látott rend uralkodott a folyosón. Pozitív hangulattal zárhattuk tehát szerencsére a vacsorát és remélem, jövőre ismét megismételhetjük!

4. emelet:

Március 16-án a 4. emeleten szintvacsorát tartottunk. Szerencsére igen nyitott volt a társaság egy kellemes délután, illetve este eltöltésére egy vacsora keretei között, így elég nagy számban vettek részt, kb. 60 fő jelent meg. Paprikás krumplit készítettünk, melynek hozzávalóit megvásároltuk a reggeli órákban. Délután három óra körül kezdtük az előkészületeket a kollégium udvarán, igen sok szorgos, segítő kéz volt, így gördülékenyen zajlottak az előkészületek is. Már ekkor remek volt a hangulat, ismerkedtek beszélgettek az emberek egymással. Izgalmas és jó érzés volt látni, hogy mindenki egyformán tevékenykedik azon, hogy egy igazán finom ételt készítsünk el magunknak és hallgatótársainknak. Fél nyolc magasságában készült el a vacsora, így felpakoltunk a 4. emeleti folyosóra és ott közösen elfogyasztottuk a paprikás krumplit. A vacsora után még sokan maradtak beszélgetni, majd segíteni az eltakarításban. Véleményem szerint e rendezvény által sokan megismerhették egymást, illetve egy remek lehetőség volt a hallgatói életünk színesebbé tételére. Mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptunk, így a későbbiekben is tervezünk hasonló rendezvényeket tartani.

Mind a négy emelet vacsorája sikeresen lezárult, nagy számban vettek részt a hallgatók mind az elkészítésben, mind az elfogyasztásban, reméljük év végén egy közös főzést is sikerül majd megszerveznünk.

Szlyuka Gábor

DKollHÖK elnök