Sárkányhajó és tókerülő biciklitúra

Beküldve: 2016. máj. 31., kedd, 14.50.00 CEST (780 napja)
Sárkányhajó és tókerülő biciklitúra
Esemény időpontja:
2016-05-20
Esemény helyszíne:
Velencei-tó
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/lebenyikoll/albums/72157669138359975

Sárkányhajózás és tókerülő biciklitúra a Velencei-tavon

˙2016. május 20-án immár harmadik alkalommal került sor a minden kollégista számára meghirdetett, biciklizéssel összekötött sárkányhajó túrára.

Az időjárás az idén kegyes volt a résztvevőkhöz, mert hétágra sütött a nap. A tavalyi háromszori elázás után ez igencsak jólesett.

A Hotel@BMF, a Lébényi Pál és a Kiss Árpád Kollégiumok lakói közül - a szervezőkkel együtt - 25-en jöttünk el a Velencei-tóhoz Velencére. A programon részt vett négy Erasmusos, külföldi hallgató is, akik a Lébényi Kollégium lakói.

Délelőtt körbekerekeztük a tavat. Több pihenőt tartottunk: Megálltunk egy kilátónál, egy sörözőnél  és a Katonai Emlékparknál. Túravezetőnk sok érdekességet mondott el.

Tudtátok pl. hogy a Velencei-tó sós tó? Ezért viszket egy kicsit a bőrünk fürdés után.

Amikor visszaérkeztünk a sporttelepre, már várt bennünket a nagyon finom bográcsban főzött tarhonyás hús, amit gyorsan be is faltunk, pedig igencsak szép mennyiség volt. (szakácsok: Pataki László, Schneider Tibor és Boda Attila)

Rövid pihenő után beszálltunk a sárkányhajókba és kieveztünk a tóra. Egy kis összevissza kalimpálás után belejöttünk az evezésbe és most belülről is megnéztük a partokat. Beeveztünk a szigetek közé a nádasokba.

Mindenki jól érezte magát és szép élményekkel tért haza.

A nap zárásaként elköszöntünk Braun Pétertől, a Kőbéka sárkányhajó centrum vezetőjétől, bízva a jövő évi sikeres folytatásban.

Bodáné Szegi Ildikó
szervező
hotel@BMF