V. Összkollégiumi GPS Tábor

Beküldve: 2016. jún. 20., hétfő, 09.50.00 CEST (761 napja)
Esemény időpontja:
2016-06-10 – 2016-06-12
Esemény helyszíne:
Balatonszepezd, ÓE üdülő
Képgaléria:
flickr.com/photos/osszkoll/albums/72157669955300396

2016. június 10-12. között immár ötödik alkalommal került megrendezésre az összkollégiumi GPS tábor az Egyetem balatonszepezdi üdülőjében és a környező hegyeken-völgyeken. A rendezvényre 4 négyfős csapat nevezett. Kettő a Hotel@BMF Diákotthonból Szlyuka Gábor és Pohlott László vezetésével, egy a Lébényi Pál Kollégiumból Szpisják Patrik irányításával, és egy szinte őstagnak nevezhető csapat (Old Man’s) - akik korábban végzett hallgatókból álltak össze - Gál József, alias. Joker vezérletével. Péntek reggel a pályakijelölő csapat (Mihályfi Dávid, Peng Norbert és Tóth Bátor) útnak indult és elhelyezett 5-5 darab „geoládát” a 15 km hosszú versenytávon. A hatodik pont maga a tábor volt, mert eltérően a korábbi évektől ez lett a cél. Péntek délelőtt (Hotel@BMF) és délután (Lébényi Pál és Old Man’s) megérkeztek a csapatok. Vacsora előtt a csapatokat a korábbi évektől szintén eltérően prezentáció helyett egy félig komoly (Ki mit tud a GPS-ről) és félig humoros (Kreatív, mókás feladatok) vetélkedő várta. Az utazásban és a vetélkedőben megfáradt résztvevőknek estére jóféle pörköltet készített a szervező csapat. Vacsora után kisorsoltuk a másnapi túra indulási sorrendjét, majd kellemes zenés táncmulatság vette kezdetét kellemesen hűtött „üdítőitalok” társaságában.

Szombat reggel a „fitt” és „kipihent” csapatok megkapták a felkeresendő helyszínek koordinátáit, majd fél óránként indítva nekivágtak a túra teljesítésének. Mindeközben a szervezők értékelték az előző esti vetélkedő tesztlapjait és nekiláttak a fáradt túrázók ebédjének elkészítéséhez, ami ez esetben babgulyás lett. A csapatok délután 3 óra körül kezdtek visszaérkezni a célállomásra, ki több, ki kevesebb sikerélmény birtokában. Egy sajnálatos hirtelenséggel bekövetkezett legelőkaszálás okozott bonyodalmat és bosszúságot egyes csapatoknak. Egy kellemes délutáni szieszta után került sor az eredményhirdetésre. A túrát immár második alkalommal az Old Man’s csapat nyerte a „kukacos” csapatok előtt (2. Szlyuka Gáborék, 3. Pohlott Lászlóék), míg a „legszebbek”a Lébényisek lettek ezen a hétvégén. A szombati gyönyörű kirándulóidőt az időjárás nem nézhette tétlenül, ezért estére egy hatalmas vihart kerekített a nyakunkba, de szerencsére addigra már mindenki a biztonságos tábor oltalma alatt tartózkodott, így ez a kis affér sem tudta letörni jókedvünket. A jókedvet, melynek kicsúcsosodása a szombat éjszakai szabadprogram és teaparty alatt érkezett el, mikor is parajelenségek sorozata sújtotta a tábort. Boda Attila igazgató úr autóját láthatatlan manók puha „védőbundával” vették körbe, míg más autók a fizika törvényeinek ellentmondva ilyen-olyan módon a levegőbe emelkedtek…

Ilyen előzmények után virradt ránk a vasárnap reggel, amikor megtekinthettük Onódi Ádám vezetéstechnikai „doktori disszertációját”, ahogy a terasz fái közé beemelt autót próbálta kimenekíteni. Ezúton köszönjük neki azt a jó pár kellemes pillanatot, amit nekünk ezzel szerzett. Azt hiszem, a sírva röhögés nem elég kifejező szófordulat a történtekre… Így hát jó hangulatban teltek a tábor utolsó percei, és a máskor oly keserves takarítás is vidáman ripsz-ropsz kész lett.

Zárszóként szeretném a tábor összes résztvevőjének, versenyzőknek, vendégeinknek (Bodáné Szegi Ildikó, Novák János, Tősér Magdolna, Pikó Zoltán, Csányi Zoltán, Csányiné Vas Bianka, Schneider Krisztina, Mihalkó Dominika és Pataki Péter) és a szervezőknek (Boda Attila, Schneider Tibor, Pataki Edina, Mihályfi Dávid, Peng Norbert, Tóth Bátor, Szabó Ákos és Németh Viktória Nikolett) megköszönni, hogy részvételével jobbá, szebbé tette programunkat.

Pataki László (kollégiumi tanár, Pál és GEO Kollégium)