Egyetemi Kollégium Pedagógus nap 2016.

Beküldve: 2016. jún. 8., szerda, 11.50.00 CEST (718 napja)
Egyetemi Kollégium Pedagógus nap 2016.
Esemény időpontja:
2016-06-01
Esemény helyszíne:
Hotel@BMF Diákotthon
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/osszkoll/albums/72157666868304203

`2016. június 1-én került sor a Kollégium Pedagógus napi ünnepségére, az Egyetem Tavaszmező utcai Egyetem Étteremben. A Kollégium munkatársait és az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel az Egyetem állami vezetése részéről Kártyás Gyula oktatási és Dr. Gáti József intézményfejlesztési főigazgató Urak. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviseletében Szögi Gábor elnök és Schmiedt Péter HÖK kollégiumi ügyekért felelős elnökségi tag tette tiszteletét a rendezvényen.

Novák János tagkollégiumi igazgató házigazda köszöntőjét követően kulturális betétműsor következett, melynek keretében Kisgéczi Domonkos: „Pásztor nóta, csárdás, verbunk és friss Sárközből” válogatást adta elő citerán, énekkel társítva. Ezt követően ünnepi beszédekre, és köszöntőkre került sor. Elsőként Balogh József kollégiumigazgató emlékezett vissza a mögöttünk hagyott tanév főbb kollégiumi történéseire, sikereire, illetve kudarcaira és vázolta a jövőre vonatkozó újabb kihívásokat. Megköszönte a kollégák közös célok elérése érdekében tett erőfeszítéseit, és továbbra is ezt a hozzáállást, kitartást és lelkesedést kérte mindenkitől az elkövetkezendő időszakra. A sort Kártyás Gyula oktatási főigazgató Úr folytatta, aki elismeréssel beszélt a kollégiumban folyó szakmai munkáról, és az állami vezetés támogatásáról biztosította a Kollégiumot. Schmiedt Péter a HÖK kollégiumi ügyekért felelős elnökségi tagja beszédében a kollégiumi dolgozók hallgatókkal kapcsolatosan megnyilvánuló gondoskodásának, illetve a közösség és az egység fontosságát emelte ki.

Az ünnepség fénypontját jelentették a különböző szintű kitüntetések, a törzsgárda tagsági oklevelek és emléklapok átadásai.

A 2016. évi Pedagógus nap alkalmából kitüntetett kollégiumi dolgozók:

 • Csík Erzsébet: tagkollégiumi igazgató, Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett
 • Schmiedt Péter: HÖK elnökségi tag, Rektori Dicséret - Hallgatói
 • Csányi Zoltán: tagkollégiumi igazgató, Kollégiumigazgatói Dicséret
 • Pál Róbert: gondnok, Kollégiumigazgatói Dicséret
 • Pataki Edina: gondnok, Tagkollégium igazgatói Dicséret
 • Pál Róbert: gondnok, 15 éves Törzsgárda tag
 • Visnyei László: gazdasági vezető, 15 éves Törzsgárda tag
 • Balogh Istvánné: takarító, Emléklap nyugdíjba vonulás
 • Csík Erzsébet: tagkollégiumi igazgató, Emléklap nyugdíjba vonulás
 • Holl Lajosné: portás, Emléklap nyugdíjba vonulás
 • Udvardi Józsefné: portás, Emléklap nyugdíjba vonulás
 • Néder József Károly: hallgató, Tiszteletbeli kollégista cím
 • Mihályfi Dávid: hallgató, Tiszteletbeli kollégista cím

A program hangulatát emelte a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat tagjai által a résztvevőknek átadott virágok. Az ünnepi műsor folytatásaként, a kulturális program keretében Kisgéczi Domonkos műsora következett, aki: „Somogyi bordalok” válogatását adta elő citerán, énekkel társítva. Az ünnepség hivatalos része után, Balogh József kollégiumigazgató pohárköszöntőjét követően fogadás vette kezdetét.

Gratulálunk kollégáinknak a kitüntetésekhez, jó egészséget és sok sikert kívánunk további munkájukhoz.