Egyetemi Kollégium Kollégiumi Tanács Vezetőképző Tábor 2016.

Beküldve: 2016. jún. 9., csütörtök, 11.00.00 CEST (772 napja)
Egyetemi Kollégium Kollégiumi Tanács Vezetőképző Tábor 2016.
Esemény időpontja:
2016-06-03 – 2016-06-05
Esemény helyszíne:
Zamárdi, Óbudai Egyetem üdülője
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/osszkoll/albums/72157669043463892

Június 3-án, pénteken kora délután egy kis autó konvoj indult útnak, hogy az utasait Zamárdiba juttassa, ahol immár 16. alkalommal került megrendezésre a Kollégium Kollégiumi Tanácsának Vezetőképző Tábora az Egyetem Üdülőjében. Közel 40 fő indult útnak, a Kollégium állami és hallgatói vezetői, hogy együtt töltsék a hétvégét, ahol számos szakmai és szabadidős program várt rájuk.

Mint egy rendező pályaudvaron gurultak be egymás után sorban az autók az Üdülő udvarába, ahol a vidám kollégistákat egy welcome drink várta, majd a szobák elfoglalása után berendezkedtünk a hosszúhétvégére a társalgóba és a konyhába. A tábor megnyitóján Balogh József kollégiumigazgató ismertette a programokat, az Egyetem vezetése részéről meghívottak névsorát, és köszöntőjében elmondta: „azt kívánja, hogy a Tábor szolgálja a hallgatókat érdeklő legfontosabb kérdésekre adható válaszok, információk megszerzésének lehetőségét. Kellemes időtöltést és jó munkát kívánt mindenkinek.”

Az első szakmai program az Egyetem állami vezetése részéről meghívott Prof. Dr. Réger Mihály tudományos rektorhelyettes, Dr. Gáti József intézményfejlesztési főigazgató és Kártyás Gyula oktatási főigazgató Urakkal telt. A program keretében több témakör került terítékre, melyek mindegyikét egy vitaindító előadás vezetett fel, ezek a következők voltak:

  • 1./ Az Egyetem szervezeti rendszere gazdálkodásának helyzete, szervezetfejlesztési és beruházási tervek az IFT tükrében. Jövőbeni feladatok és elképzelések az oktatás, kutatás és az innováció területén.
  • 2./ Az Egyetemi Kollégium jövőjével kapcsolatos tervek, elképzelések (87/2015. Kormányrendelet, Oktatási Hivatal regisztráció, Kandó Kálmán Kollégium helyzete, székesfehérvári telephely GEO és Lébényi Pál Kollégiumok).

A tartalmas, és információ dús beszélgetést követően mindenki jóízűen fogyasztotta el a vacsorát. Az este a móka és a jókedv jegyében telt el. A kedvező időjárás lehetőségeit kihasználva többen egy éjszakai fürdőzést, mások a karaokét választották programnak.

A reggeli pálinkás ébresztőről hagyományosan a kollégium vezetése gondoskodott. Az öreg rókák már alig várták ezt a napirendi pontot, de az új táborlakóknak igen csak nagy meglepetést okoztunk. A reggelit követően a szombat délelőtti első szakmai blokk keretében a tavasz során lefolytatott Hallgatói Elégedettségméréseket értékelték ki a Tagkollégiumok, illetve adtak tájékoztatást a többiek részére.

Az edéd előtti második szakmai blokkban Schmiedt Péter a HÖK kollégiumi ügyekért felelős elnökségi tagja tartott egy interaktív, kiscsoportos foglalkozást, melynek keretében a hallgatók megismerkedhettek az egyetemi beszerzési folyamatok rejtelmeivel, illetve az egyes folyamatok és szabályozások körülményeivel.

Ebéd után szabadprogram következett, melyet kihasználva, illetve a kedvező időjárásnak köszönhetően szinte az egész csapat a Balaton parton töltött, napozással, illetve fürdőzéssel. Kora este a Kollégiumi Tanács testületi ülésére került sor, mely lehetőséget adott arra, hogy a Tagkollégiumok közéletében aktív szerepet vállaló hallgatók és munkatársak is bekapcsolódhassanak a munkába. A Kollégiumi Tanács ülésén értékeltük a tavaszi kollégiumi felvételi eljárás tapasztalatait, szót ejtettünk a félév zárásával kapcsolatos aktuális feladatokról, és a nyári felvételi eljárás időütemezéséről. Ezzel párhuzamosan Novák János és Horváth Ferenc vezetésével elkezdődött a vacsora készítése. Többen természetesen a Németország – Magyarország EB felkészülési meccset szurkolták végig.

A szervezettség az egész táborra jellemző volt, így mindenki örömére elkészült a vacsora, melyet jóízűen fogyasztottak el a tábor résztvevői. A vacsorát követően kisebb-nagyobb csoportokban beszélgetések alakultak ki, illetve komolyabb kártya partik és társasjátékozás kezdődött el, ami lényegében hajnalig tartott.

Mindezeket követően a vasárnapi pálinkás jó reggelt, már nem igazán hiányzott senkinek, de az igazán kitartóak még újra helytálltak. Vasárnap a reggeli után már csak a zárszóra, és az Üdülő átadására került sor. A résztvevők egyöntetűen hasznosnak és tartalmasnak ítélték meg a táborban elvégzett munkát, és kiemelték annak a közösségformálás és csapatépítés szempontjából a fontosságát. Köszönjük a szervezőknek és támogatóknak, így az Egyetem állami vezetésének, akik ingyenesen a rendelkezésünkre bocsátották az Üdülőt, illetve a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatnak és a Kollégium vezetésének hogy létrejöhetett ez a tábor.

Balogh József s.k.
kollégiumigazgató