Kiss Árpád kollégium csókatábori élménybeszámolók

Beküldve: 2016. szept. 20., kedd, 15.00.00 CEST (614 napja)
Esemény időpontja:
2016-09-04 – 2016-09-07
Esemény helyszíne:
Kiss Árpád Kollégium
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/kissarpadkoll/albums/72157672990608921

Beszámolók

A regisztrációs hét keretein belül részt vehettünk a Csókatáborban, mint újonnan beköltözöttek. A felsőbb évesek célja főként az volt, hogy jól érezzük magunkat és könnyebben ismerkedjünk egymással. Minden napra több program is jutott. Véleményem szerint a legjobb az volt, mikor hajókázni mentünk, hiszen ilyenben még soha nem volt részem. A feladatokat együtt oldottuk meg csapaton belül, bár volt olyan is, hogy kooperációra került sor egy rivális csapattal. Összességében jól sikerült a hét. Többnyire mindenki törekedett arra, hogy minél több programra odaérjen, illetve minél több programon részt vehessen. Akik nem, azoknak mentségül szolgál a 0. heti matek felkészítő.

Kiss Lajos

Nekem személy szerint nagyon tetszett a regisztrációs hét, amely tele volt mindenféle jó programmal, feladatokkal és persze bulikkal. Vasárnap délelőtt a felsőbb évesek segítettek nekünk a beiratkozásnál, hogy minden gördülékenyen menjen, majd délután ismerkedős feladatokon vettünk részt, ahol szerencsére nagyon sok hallgatótársat ismerhettem meg. Minden nap más-más programban vehettünk részt, melyek jobbnál jobb hangulatban teltek. A hétfői napon sajnos esett az eső, így a várva várt számháború elmaradt, de helyette kidobós versenyt csináltunk a tornateremben. Este a Bárkában bulit szerveztek nekünk, hogy a kidobós fáradalmait kiereszthessük. A keddi napon városnézésen voltunk, tele sok-sok programmal. A végére már nagyon elfáradtunk, így az esti kocsmatúra helyett inkább lepihentünk. A szerdai napon a felsőbb évesek bográcsban főztek nekünk, ami nagyon jól sikerült, majd a főzés után indult az éjszakai túra. Szerencsére mindenki tele volt még energiával, így a túra után tudtunk bulizni egy nagyot közösen. Majd jött az utolsó nap, a csütörtöki nap, amikor is hajókázni mentünk. Nekem nagyon tetszett, örülök, hogy ilyen program is belefért a hetünkbe. Visszaérve megtudtuk az eredményeket, majd este ezt megünnepelve elmentünk a Four in One buliba, ahol találkozhattunk más kollégium lakóival is. Én nagyon örülök, hogy részt vehettem minden programban, örülök, hogy ennyi mindenkit megismerhettem, és köszönöm (a gólyák nevében is) a felsőbb évesek, és mindenki más segítségét, kitartását, bátorítását.

Kálmán Lilla, rejtős gólya.

Első hét hallgatóként. Koliba költözés, egyetemre iratkozás, papírok után járkálás (erdélyiek hátrányban). Ha valaki, akkor én biztosan tudom, mennyi zűrrel jár az új fejezet kezdése. Bár nagyon úgy néz ki, valaki még biztosan tudta rajtam kívül: és ekkor feltalálta a Csókatábort. Reghéttől eltérően, a gólyatábor messze nem járt ennyi fejfájással (legalábbis nem ilyen fajtával), ezért miért ne nyújtsuk még nyarunk legfergetegesebb élményét, és miért ne táborozzunk? Bár a körülmények mások, új helyszín, új szobatársak, kicsit kevesebb ordibálás (hála égnek) és még a Balaton is eltűnt, ez nem állít meg minket, elszánt résztvevőket, hogy zászlónkkal a vállunkon, indulónkat zúgva küzdjünk csapatunk javáért. A hetet természetesen ismerkedéssel kezdtük, hisz annak ellenére, hogy előkerült pár jó ismerős, akivel szívesen felelevenítettük gólyatáboros emlékeinket, még mindig sok volt az új arc. No de ki nem szeret ismerkedni? Főleg ha az egész játék hamarosan átvág cikis sztorik elmesélésének sorozatába. Hamarosan a kisebb csapatok is kialakultak. Két-két CSK-val mindegyik csoport félrevonult, majd zászlója és indulója megtervezése közben, az első csapatfeladatot próbálta minél kreatívabban megoldani. Innentől kezdve minden ifjú gólya szívében felszínre tört az egészséges versengés legyőzhetetlen ereje, és elkezdődött a verseny! Megtudtuk, hogy az angyalok kedvenc étele a bab, hogy kutyán egyszer sem volt budavásár, valamint azt is, hogy a szójátékok nem csak irodalmároknak valók! Volt bográcsozás, kocsmatúra, éjjeli túra, de a hagyományos trutyiiszogatás és a sok gólyaparty sem maradt el, bár akadt, aki csak a Bárkáig jutott. Összességében, ki ne töltené szívesen bulival, táborban első egyetemista hetét? A gólyatábor-feelinget felidézve, ismerkedve, versengve, szédülten, röhögve, fáradtan, indulót zengve, összetartva, mi résztvevők mind szívesen tettük!

Fodor Lilla

Gólyatábor, csókatábor, életem első táborai. Azonban ha a többi is ezekhez hasonló lesz, akkor már alig várom őket. Most az utóbbiról szeretnék bővebben írni. Arról, hogyan is éltem meg ezt az igen friss élményt. A csókatábor sok mindenről szólt, ismerkedés egymással, a kolival, csapatok közötti verseny, főzőcske, Bud Spencer, bulik és alkohol, leginkább alkohol. Hogy mi rondíthat ebbe bele? A matek felkészítő. Erősen megtépázta a csapatok létszámát, gyakran több CSK volt egy csapatban, mint gólya. Ettől azonban igazán családias légkör alakult ki, a városi túrán a csapatoknak együttes erővel kellett megbirkózniuk a feladatokkal, így megismerhettem új arcokat. A legjobban az lepett meg, hogy alig volt szabadidőm egész héten. Most ne arra gondoljatok, hogy panaszkodok! Minden órára jutott valamilyen feladat, túra vagy buli, így nem maradt időm unatkozni, a hét pedig gyorsan eltelt. Végül annak ellenére, hogy minden feladatban a legtöbbet adtuk a legkevesebb erőfeszítéssel, nagy meglepetésünkre a második helyen végeztünk. Persze csak papíron, hiszen minden csapat nyert valamit: gyomorrontást, kialvatlanságot, új barátokat, életre szóló élményeket.

Ádám Zsolt