Sport és kultúrális pályázat 2016-10-24

A mai ipar lineártechnikája

Beküldve: 2016. okt. 13., csütörtök, 09.10.00 CEST (591 napja)
A mai ipar lineártechnikája
Esemény időpontja:
2016. okt. 10., hétfő, 18.00.00 CEST
Esemény helyszíne:
Bánki Donát Tagkollégium
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157675045955586

Szakmai Tudományos Műhely a Bánki Kollégiumban

Téma: „A mai ipar lineártechnikája”
Időpont: 2016. október 10.

Közel hét éve, hogy a Bánki Donát Kollégiumban megrendezésre kerül a Szakmai Tudományos Műhely előadás-sorozat. Az idén XIV. szemeszterét kezdő, közös hallgatói-oktatói szervezésű kör célja, hogy olyan témákkal ismertesse meg az érdeklődőket, amelyekről egyetemi tanulmányaik során nem, vagy csak keveset hallanak. Az esténként, 18:00-ás kezdettel tartott előadások a legtöbb esetben kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel zárulnak, közelebb hozva egymáshoz hallgatókat, oktatókat és külsős előadókat.

Nem volt ez másként most sem: a 2016/2017/I. félévet Herczeg Zoltán mechatronikai mérnök, a Neumann Kar mérnök-informatikus MSc hallgatója nyitotta, aki egyben a Bánki Donát Kollégium lakója. Témája a lineártechnológia volt, annak is a legmodernebb ága. Az előadás első felében megismerkedhettünk a különféle lineármotorokkal, azok fizikai alapjaival, típusaival, alkalmazásaival, majd rátértünk a valós, ipari gyakorlatra. Zoltán egyetemi tanulmányai mellett lineárhajtások forgalmazásával foglakozik, a munkája során készített, bemutató applikációkat pedig a – közel 30 fős – közönséggel is megismertette, nem kis tetszést kiváltva ezzel.

A programot, mint mindig, a közönség soraiból feltett kérdések zárták. A jelenlévők egyöntetű véleménye szerint érdemes volt ellátogatni az előadásra, aminek remélhetőleg hosszabb távú hatásai is lesznek, hiszen a látottak-hallottak ösztönzőleg hatottak a jelenlévőkre, esélyt adva a témában való ismeretek kiterjesztésére.

Várunk mindenkit szeretettel a következő Szakmai Tudományos Műhely előadásra, amely 2016. október 24-én, hétfőn, szintén 18:00-kor lesz ugyanitt, a Bánki Donát Kollégium nagytermében. Vendégünk Boda Attila tagkollégiumi igazgató lesz, akinek „Szélcsendben, Viharban” című előadásából megismerkedhetünk a túra- és versenyvitorlázás rejtelmeivel – mégpedig első kézből.

Bera Bálint
főszervező