Kollégiumi felvételi eljárás az Egyetem leendő (gólya) hallgatói részére 2017-07-11

Beszámoló a 6. összkollégiumi GPS túráról

Beküldve: 2017. jún. 30., péntek, 10.00.00 CEST (2037 napja)
Esemény időpontja:
2017-06-23 – 2017-06-25
Esemény helyszíne:
Óbudai Egyetem üdülője, Balatonszepezd (Gesztenyesor u. 31.)
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/osszkoll/albums/72157682883306943

Az idén is az egyetem balatonszepezdi üdülője adott otthont a túrázni és bulizni egyaránt szerető kollégisták által kedvelt GPS táborunknak, amelyet immár hatodik alkalommal rendeztünk meg.

Az elmúlt években egyre fejlődő program népszerűségét mutatja, hogy a kollégiumokból már kiöregedett, de korábban aktív táborlátogató barátaink is szeretnének eljönni a táborba, szenior csapatokba szerveződve. Az elmúlt években az Old Man’s csapat szeniorjai olyan sikeresen szerepeltek a túraversenyeken, hogy az utóbbi két alkalommal elvitték a vándorkupát. Amennyiben ez idén is sikerült (volna) nekik, a kupát örökre haza vihették volna.

Öt, csupa kollégistából álló (a Bánki Kollégiumból kettő, a Lébényi Kollégiumból, a Hotel@BMF-ből és GEO-ból pedig egy-egy) csapat nevezett, mellettük pedig három szenior csapat (a Lébényiből kettő, a tavalyi és tavalyelőtti győztes, kupavédő csapat pedig a Hotel@BMF-ből) indult a verseny megnyeréséért.

A péntek délutáni megérkezés, beköltözés, majd az azt követő kötelező regisztráció után tábornyitás, csapatvezetői értekezlet következett. A vacsorára szánt pörkölt közben megfőtt a konyhában (Pataki László és Schneider Tibor urak konyhafőnökösködése mellett), amelynek elfogyasztása után a vetélkedő következett a GPS technikáról, elindítva ezzel a versengést a csapatok között.

Az esti fürdés sem maradt el a Balatonban, majd hajnalig tartó buli és beszélgetés zajlott a táborban. A serkentőként megrendelt zánkai házi bor (rizling) kellő mennyiségben érkezett a táborba, a résztvevők összesen 95 l-t rendeltek belőle a hétvégére.

Szombaton reggel 9 órakor indult az első csapat, majd 20 percenként követték egymást. Az utolsónak sorsolt, 8. csapat 11:20-kor hagyta el a tábort. A túra útvonalát péntek délelőtt jelölte ki az öt fős rendező csapat. A kb. 15-18 km-es távolságot (kinek mennyi) átlagosan 5-6 óra alatt tették meg a játékosok. Persze azoknak, akik túl sok pálinkát, bort és sört vittek az útra, vagy menet közben kifogyott az elem a GPS készülékükből, bizony az út időben és távolságban is sokkal tovább tartott.

Mire befutott az első csapat, elkészült az uzsonnára és vacsorára szánt tarhonyás hús, két hatalmas fazékkal. Aki megette a maga adagját, mehetett fürdeni a Balatonba. Este, vacsora után eredményhirdetés következett. A győztes átvehette a kupát, a három első helyezett csapat pedig a nekik járó érmeket. A tábor két junior lakója is érmet kapott.

A verseny helyezettjei a következők lettek:
1. helyezett: C3PO Bánki Donát Kollégium
2. helyezett: Csillámharcosparasztok Bánki Donát Kollégium
3. helyezett: Old Man’s Hotel@BMF szenior csapat, kupavédő

Az este ismét bulival és hajnalig tartó beszélgetéssel zárult.

Reggel, az igencsak népszerű napközis tea és a reggeli elfogyasztása után takarítás következett, majd táborbontás és irány a vasútállomás.

Köszönjük a lébényis és bánkis segítőknek, szervezőknek (Örsi Fanni, Horváth Adriána, Drotár Melinda, Pocsai Szabolcs, Mihalovits Roland, Jaksi Attila, Bodáné Szegi Ildikó, Pataki Edina, Schneider Tibor, Pataki László) a sok munkát, amely a tábor megszervezésével és lebonyolításával járt. Köszönjük a támogatóknak a szponzorálást, a műszakiaknak és takarítóknak pedig a tábor előkészítésével járó munkákat.

A szervezők nevében:
Boda Attila
ötletgazda és főszervező