Kollégiumi felvételi eljárás az Egyetem leendő (gólya) hallgatói részére 2017-07-11

Tájékoztatás az Óbudai Egyetem kollégiumi helyzetéről

Beküldve: 2017. júl. 12., szerda, 10.00.00 CEST (2025 napja)

A kollégiumi és diákotthoni folyamatok esetében az alábbi információk megosztása szükséges az Óbudai Egyetem közösségével.

  • A székesfehérvári Lébényi Kollégium illetve a GEO Kollégium esetében az évek óta jellemző 60-70%-os kihasználtság miatt a két szálláshely a GEO Kollégiumban került összevonásra, megemelt férőhely számmal. A GEO kollégiumban az előző üzemeltető szerződése 2017. június 30-án lejárt. A GEO kollégium üzemeltetését július 1-től a Lébényi Kollégium személyzete vette át. Az észlelt hibák kijavítása megkezdődött, a 2017. szeptember 1-től a kollégiumi elhelyezéshez szükséges eszközök beszerzése folyamatban van.
  • A Terminus Hostel esetében a Csavargyár utcai telephely megszűnt, a szolgáltató cserébe egy jó komfortfokozatú Béke utcai telephelyet ajánlott fel, azonos feltételekkel. A több mint egy hónapja tartó egyeztetések után 2017. 07. 11-én kedden véglegesült, hogy a szolgáltató mégsem tudja biztosítani a telephelyet. Emiatt a telephelyet a férőhely létszámmal együtt ki kellett venni a felvételi eljárásból.
  • Értesültünk róla, hogy a Terminus Hostelt július 31-i határidővel el kell hagynia minden bérlőnek. Az Óbudai Egyetem hallgatóit igény esetén a Kiss Árpád Kollégiumban tudjuk fogadni a kollégium honlapján található nyári szállásinformációk szerint: http://koll.uni-obuda.hu/index.php?p=nyariszallas A Kiss Árpád Kollégium augusztus 21-én zár.
  • Új diákszállásként belép a 1037 Budapest, Nagymihály u. 1-9. 253 férőhellyel, magas komfortfokozattal. (Kunigunda útja sarok épület - Nagymihály utca sarok.)
  • A felsősök felvételi eljárását szoros ütemezéssel intézi a Kollégiumi Felvételi Bizottság.

2017.07.12.

Fonyó Attila
mb. szolgáltatási igazgató