Bánki Donát Kollégium - Reghét beszámoló

Beküldve: 2017. szept. 20., szerda, 11.15.00 CEST (1955 napja)
Esemény időpontja:
2017-09-04 – 2017-09-11
Esemény helyszíne:
Bánki Donát Tagkollégium
Képgaléria:
Kocsmatúra
Csapatvetélkedő
Beköltözős teaház

Szeptember 3-án beköltöztek a kollégiumba az újdonsült és a régi lakók. Aznap ismerkedős programon vettek részt az érdeklődők. Az este fergeteges bulival zárult és az ismeretlen emberek ismerőssé váltak. Másnap, azaz hétfő este az elszánt gólyák csapatokat alkotva tapasztalt kollégisták által vezérelve részt vettek egy kiváló, pörgős és módfelett jó kedélyű vetélkedőn. Az este mi mással, mint egy teaházzal végződött, ahol tovább alakulhattak a már korábban létrejött kapcsolatokat.

Idén is megrendezésre került, a Bánki Donát Kollégiumban már hagyománynak számító gólya-vetélkedő. Szeptember 4-én, hétfőn a frissen beköltözött gólyák mérhették össze tudásukat különböző sorversenyekben. A tradíciók szerint a kollégium falain belül nem csak az számított gólyának, aki ebben a félévben kezdte meg tanulmányait az Óbudai Egyetemen, hanem az a hallgató is, aki korábban még nem lakott a Podmaniczky utcában. A rendezvény kezdetén a gólyák három (két-két csapatkapitány által vezetett) csapat közül választhattak, szimpátia alapján, hogy melyik tábort szeretnék erősíteni. Ez a csapat-felosztás végig kíséri majd az egész Gólya-hónap rendezvény sorozatot, amelyet majd a kollégiumi Gólyatábor fog megkoronázni szeptember utolsó hétvégéjén. A vetélkedő feladatai között szerepeltek különböző versenyszámok, de lehetőséget kaptak a hallgatók egymás megismerésére, és új kapcsolatok kiépítésére. A rendezvény zárásaként a Teaházban folytattuk az ismerkedést.

Még ezen a héten, csütörtökön a kemény tájékoztató napok fáradalmait kipihenni, a csapatok egy kocsmatúra keretében fejleszthették budapesti helyrajzi ismereteiket. Az estét a csapatok közösen töltötték el egy belvárosi szórakozóhelyen, ezzel zárva eme remek hetet. Így biztosítva azt, hogy hazatérve számos új élményt oszthassanak meg barátaikkal és szeretteikkel.

Fülöp Tamás
TKollHÖK-elnök