Összkollégiumi Krakkói Kirándulás 2019-04-15

Bánki Kollégium GALAMB túra

Beküldve: 2018. okt. 1., hétfő, 11.20.00 CEST (1579 napja)
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157704362130215

A kocsmatúra után újabb lehetőség akadt arra, hogy a csapatok még jobban összehangolódjanak.
Ugyanis szeptember 12-én megrendelkezésre került a Galamb túra. Délután öt órakor már nyüzsögtek a gólyák a nagyteremben, ahol a csapatkapitányok segítségével előadhatták a csapatindulókat. A csapatok elindultak a Hévvel és egészen Békásmegyerig meg sem álltak. Az útjuk során fontos feladatuk volt az indulójuk begyakorlása, hiszen a zsűri is velük utazott, akik figyelmesen hallgatták a jobbnál jobb előadásokat. Persze itt sem maradhatott el a kannás bor jelenléte, ami csak tovább pezsdítette a hangulatot.
Első állomás Békásmegyer volt, ahol kvíz feladatokkal álltak szemben a csapatok. A zsűri arra volt kíváncsi, hogy a gólyák mennyire figyelmesek és körültekintőek a kollégiummal kapcsolatban, illetve mennyire ismerik az egyetemet.
Második állomás Csillaghegyen volt, ahol gépészváltóval várták a csapatokat a szervezők.
Ezután újra Hévre szállva várták a következő megmérettetést a gólyák, ami a Rómaifürdő helyszínen zajlott. Itt kolibri feladatot kellett minél gyorsabban és ügyesebben végrehajtani, ami persze minden csapatnak sikerült. Miután végeztek, visszatértek a megállóba, ahol a tökélyre csiszolt indulókat énekelték a csapatok.
A következő helyszín nem más volt, mint Aquincum, ahol minden csapatból egy embert fel kellett elég rétegesen öltöztetni. Azonban a ruhákat a csapattagok szolgáltatták és persze itt sem maradhatott el a stopper használata. Gyors visszaöltözés után újra útnak indultak a csapatok egészen Kaszásdűlőig, ahol a kreativitásuk bemutatása sem maradhatott el. Ugyanis a feladatuk szerint egy egyedi emberi kupacot kellett megvalósítaniuk. Mivel minden csapat elég jól kihasználta találékonyságát, ezért jutalmul még egy sörváltóban is részesülhettek.
Bár kezdett későre járni és nem akartuk zavarni a lakosságot, ezért az indulókat suttogva, de annál nagyobb örömmel dalolgatták a csapatok.
A következő úti cél a Filatorigát volt, ahol zsákban futás várta a gólyákat. Ezután átszökdécseltek Tímár utcára, ahol egy speciális ugróiskola várta őket. Minden ugrásukért egy pohár finomságot kellett elfogyasztaniuk. Azonban még nem ér véget a túra, hiszen jött a következő állomás.
Itt bizony a vakszerencsében kellett bízniuk, mert minden csapat elé helyeztek 4 db sörös dobozt. Azonban csak az egyik várta őket sörrel, a többibe vizet öntöttek. Minden csapatból egy ember ivott egy kortyot, azonban hiába sör volt, a szervezők minden ivás után megváltoztatták a sörösdobozok pozícióját, ezzel is nehezítve a játékot.
Végállomás pedig a Margit híd, budai hídfő volt, ahol szintén ügyelni kellett a gyorsaságra, mivelhogy minden csapatból egy embernek folyamatosan ugróköteleznie kellett, miközben a csapattársai nyelvtörők visszaolvasásával küzdöttek, amit egy-egy zsűritag figyelmesen hallgatott. Ámde, ha hiba csúszott be, tovább kellett adnia a nyelvtörőket egy másik csapattársnak egészen addig, amíg valaki végig nem mondta teljesen hibátlanul. Ez idő alatt az ugrókötelezés nem állhatott meg.
Végül a fenomenális hangulatot egy közös kép készítéssel fejezték be, és együtt visszatértek a kollégiumba, ahol a teaházban tovább folytatódhatott a mulatozás.

Készítette: Oláh Kitti
Podma médiakör tagja