Bánki Kollégium gólyatábor

Beküldve: 2018. okt. 1., hétfő, 11.20.00 CEST (1579 napja)
Képgaléria:
https://www.flickr.com/photos/bankikoll/albums/72157698474020460

Péntek délután együtt mentek a csapatok a Déli pályaudvarról és miután mindenki elfoglalta a helyét, indulhatott is a bulivonat. Többször is felcsendült a csapatok indulója illetve egyéb humoros dalocskák is. A hangulatot fokozta a kannás bor jelenléte. Szerencsére egy olyan helyre sikerült leülniük, ahol a többi utast nem zavarva tudtak mulatni. Ugyanakkor utasok közül mindannyian élvezték a társaságukat. Miután leszállt mindenki a vonatról, menetelés sem maradhatott el éneklés nélkül.
Ezek után mindenki megkapta az egyedi készítésű gólyatáboros pólóját, amit egész hétvégén viselniük kellett. A szobákba való berendezkedésük után jöhetett is egy kis feladat, amiből a folyadékpótlás sem maradhatott ki. A bemelegítés után jött a vacsora, amit bájos felszolgálók által kaptak.
Végül jöhetett az esti vetélkedő, ahol édes; keserű; savanyú; vagyis mindenféle ízkombinációval találkozhattak a gólyák. Négyzetméter fröccs és a sörváltó mellett, orosz rulett, és persze a vitorlás sem maradhatott el. Időközben a csapatoknak le kellett adniuk egy rövidke Kiki challange montázs videót, ahol előny jelentett, ha kolis verzióban adják elő. A feladatok befejeztével nem ért végett az este, hiszen a táncparkett ördögei most mutathatták meg igazán tehetségüket. Voltak, akik már nyugovóra tértek, de akadt olyan is, kinek lábában még hajnalban is benne volt a ritmus.
Szombat reggel nem is indulhatott volna szebben, mint egy kis reggeli frissítővel. Sajnos az időjárás nem akart kedvezni, de a gólyák és szervezők kedvét ez sem tántorította el a reggeli tornától. Miután minden izmot jól megmozgattak, jöhetett is az ínycsiklandozó reggeli.
Tápanyagbevitel után a gólyáknak egy kis tájékoztatót tartottak, hogy hogyan kell megfelelően használni a Neptun-rendszert, illetve, hogy mire ügyeljenek a kollégiumi létük során. Ezután ismerkedős beszélgetőkört tartottak, ahol esélyt kaptak a gólyák illetve szervezők is, hogy még jobban megismerjék egymást. Utána interaktív előadáson vehettek részt a gólyák az élet nagy kérdéseiről.
Időközben minden csapat kapott még egy feladatot, amit az esti vetélkedőn elő kellett adni. Egy lap felhasználásával, rajta olyan szavakkal, amiknek jelentései igen eltértek egymástól, kellett megírniuk a csapatoknak az eredettörténeteiket. Ebéd után a csapatok kicsit elvonultak, hogy belevessék magukat a háttérben folyó történetük megírásába.
Később a csapatok lesétáltak a partra, ahol a jó hangulat mellett color-party sem maradhatott ki.
A vacsora után kezdetét vehette a mindet eldöntő esti vetélkedő, ahol még a csapatok utoljára megmutathatták mire képesek.
Minden csapatnak be kellett mutatni a már elkészített egyedi társasjátékát, zászlaját és mindeközben az indulók sem maradhattak el. Körforgásszerűen mentek a feladatok különböző állomásokon.
Volt, aki a lépcsőfordulóban szurkolhatott a csapattársának, kinek minden lépcsőfokon valami finom kis meglepetés lapult a poharában. Másik csapatnak pedig a konyha előtti kis padokon kellett beatboxolni, ami először nehézkesen ment, de a végére már profi előadásra sikerült feljavítani. Ez idő alatt a harmadik csapatnak a kisteremben kellett egy elég furfangos feladatot időre elvégezni, ahol a csapatkapitányok segítségével ki kellett találni, hogy éppen milyen összetevőből állhat az adott ital. Ízlelőbimbókkal és egy kis kreativitással könnyedén meg lehetett oldani. A feladatok befejeztével, a zsűri félrevonult, hogy meghozza végsődöntését a csapatok helyezéséről. Addig is a mulatság a táncparketten folytatódott. Rövid időn belül, már meg is érkeztek a zsűritagok kezükben igen törékeny ajándékokkal. Eredményhirdetés után pedig kezdetét vehette az esti mulatozás.
Vasárnap reggeli után mindenki összepakolt, kitakarította szobáját és közösen útnak indultak a kollégium felé. A pénteki bulivonat alvóvonattá alakult. A pihentető út után pedig készülhettek a hétfői tanórákra.
,,Minden csapat, szimpatikus csapat!- ezzel zárnám beszámolómat a 2018-as Bánki Kolis Gólyatáborról.

Készítette: Oláh Kitti
Podma médiakör tagja