Bemutatkozás

Az Óbudai Egyetem Kollégiumainak igazgatójaként tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket honlapunkon!

Egyetemünk vezetése célként tűzte ki, hogy lehetőleg minden rászoruló és arra jogosult hallgatónak kollégiumi elhelyezést biztosítson, hozzájárulva ez által a tanulmányi követelmények minél magasabb szinten történő teljesítéséhez. Ennek a munkának az eredményeként mára elértük azt, hogy a tanév első félévében az igénylők 75%-át, a tanév második félévében az igénylők közel 95%-át el tudjuk helyezni a kollégiumi férőhelyeinken. Ez országos kitekintésben is kimagasló eredmény. A kulturált magatartás iránti igény fejlesztése érdekében arra törekszünk, hogy szerény anyagi lehetőségeink keretein belül esztétikus környezetet alakítsunk ki a Kollégiumokban.

Honlapunk az Egyetem Kollégiumairól nyújt áttekintést, továbbá olyan közérdekű, hasznos információkat tartalmaz, amely remélhetőleg megkönnyíti jelenlegi és leendő kollégista hallgatóink eligazodását, beilleszkedését és tájékozódását a kollégiumi élettel kapcsolatban.

Szeretnénk, ha az érdeklődők képet kapnának a kollégiumok által nyújtott szolgáltatásokról, megismernék lehetőségeinket, illetve azokat a követelményeket és kötelezettségeket, amelyeket az Egyetem és a Kollégium támaszt lakóival szemben.

E rövid bevezető után engedjék meg nekem, hogy sikeres felvételt kívánjak Önöknek Egyetemünkre és annak Kollégiumába, illetve ha már hallgatóink között üdvözöljük, akkor tanulmányaihoz jó egészséget, sok sikert és kitartást kívánjak.

Érezzék jól magukat az Óbudai Egyetemen és annak Kollégiumában.

Kellemes kikapcsolódást és böngészést kívánok honlapunkon!

Novák János
kollégiumigazgató