Kiss Árpád Kollégium

1034 Budapest, Doberdó út 6/A

Vezetőség, elérhetőségek:

Megközelíthetőség:

A kollégium az Egyetem budai kampuszán található 3 perc sétára a 17, 19 és 41-es villamos Katinyi mártírok parkja megállójától

Férőhelyek, szobák:

  • Férőhely: 116 fő

Leírás:

A kollégium különlegessége, hogy egybe van építve az egyetemi kampusz Rejtő Karával, így könnyen lehet közlekedni az épületen belül. Az épület magasföldszintjén helyezkedik el a ”Bárka” kollégiumi klubja, ami a kollégiumi rendezvényeknek ad helyet és a porta „üvegdoboza a belépéshez illetve az Egyetem konyhája. Az épület további hat szintjén találhatóak 2-3 ágyas lakóhelyiségek, amelyekben mosdók is kerültek beépítésre. A kollégium Budán, a Margit és az Árpád híd között, az Egyetem központi épületegyüttesében található. A kollégium fekvése és a tömegközlekedés kiváló. Az egyetemi kollégium tagkollégiumaként, mint önálló szervezeti egység működik. A működés a tagkollégiumi igazgató irányításával és a Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat közreműködésével valósul meg. Férőhelyek száma: 116 fő. A lakószobák és közösségi helységek 2021-évben kerültek felújításra, amelybe az új bútorok is beletartoznak! Emeletenként megfelelő számú zuhanyzó, mosdó, WC, teakonyha, mikrohullámú sütő, automata mosógép és vasalási lehetőség biztosított a hallgatók részére. Minden szobában van Internet, illetve kábel TV csatlakozás továbbá hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és vízmelegítő. Az épületben teljes Wifi lefedettség, közösségi konyha, hallgatói képviseleti iroda, tornaterem és tanulószoba is található. A kollégium lehetőségeinek figyelembevételével szorgalmi időben is biztosít szállást és vendégszobai elhelyezést. Erre a célra 2 db 2 ágyas apartman, amely belső fürdővel és wc-vel, internettel és tv szolgáltatással rendelkezik, illetve 1 db 2 ágyas és 2 db 1 ágyas vendégszoba külső fürdő és wc eléréssel áll rendelkezésre. A kollégium szabad férőhelyeit a nyári időszakban elsősorban termelési gyakorlatos hallgatók, csoportos ifjúsági turizmus és nemzetközi csereüdültetés céljára hasznosítja. Fizetős parkolás az utcán lehetséges. A kollégium lakói az Óbudai Egyetem összes Karáról jelen vannak a kollégiumban, így sokoldalú ismertségek és tudásbázissal rendelkezik, amely erősíti a kollégistákban az összetartozást.

A kollégiumi hagyományokat a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat segítségével szervezzük és ápoljuk. Minden évben hagyomány az elsős diákok fogadása, amely jó hangulatú vetélkedőkkel és ismerkedési esttel teszi lehetővé a könnyebb beilleszkedést. A komfort és a kényelem mellett a kollégium vezetősége és a KollHÖK törekszik arra, hogy a hallgatók számára biztosítani tudják a kikapcsolódáshoz és a szabadidő hasznos, kulturált eltöltéséhez szükséges közösségi helyeket, rendezvényeket. A kollégiumban fellendülőben lévő közösségi élet forrása az év folyamán hagyományteremtő jelleggel megrendezett rendezvények, A Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat szoros kapcsolatot tart fenn az Egyetem többi Tagkollégiumának Hallgatói Diákvezetőivel, amely további lehetőségeket biztosít a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltéséhez, ezen túlmenően partneri viszonyt alakított ki, az Egyetemi-és a Kari Hallgatói Önkormányzatokkal is, melynek számos előnyét élvezhetik hallgatóink.