ÓE logó

Óbudai Egyetem

Kollégiumának bérleménye

a Hotel@BMF Diákotthonban

Hotel@BMF Diákotthon épülete Hotel@BMF Diákotthon térkép

Képgaléria

H-1084 Budapest, Tavaszmező u. 7-13.
Tel.: (1) 666-5005, (1) 666-5282
Tel./Fax.: (1) 666-5282
A kollégium vezetői
Tagkollégium-vezető:
Novák János
Kollégiumi tanár:
Ludányi Arita
Diákvezető:
Jurcsisin Martin
A kollégium irányítása

Az Egyetem Kollégiumának Tagkollégiumaként, mint önálló szervezeti egység működik. A működés a tagkollégiumvezető irányításával és a Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat közreműködésével valósul meg.

A kollégium adatai
Férőhelyek száma:
352 fő

Szobák férőhelyei, megoszlása:

2 ágyas lakóegység:
16 db
3 ágyas lakóegység:
36 db
2×2 ágyas lakóegység:
53 db

Az elhelyezés kétágyas, háromágyas illetve kétszer kétágyas lakóegységekben történik. Minden lakóegységben található Internet, kábeltévé és belső telefoncsatlakozás, illetve saját konyha, WC és fürdőszoba. A recepció mellett lévő mosókonyhában 4, illetve 3 szinten 1-1 automata mosógép, valamint ugyan ezen a 3 szinten 1-1 szárítógép is található. A konyhákban villanytűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Az épületben tanulószoba található. Ezeken kívül a 3. emeleten található társalgó babzsákfotelekkel van berendezve. Az udvaron található egy grillterasz is, melyet a kollégisták különböző tevékenységek során használhatnak.A felvételi rendszer

Jelentkezés a HÖK e-Szoctám rendszerén keresztül történik. A kérelmeket a Kollégiumi Felvételi Bizottság bírálja el. (Tanulmányi teljesítmény, szociális helyzet, és a közösségi tevékenység szempontok alapján.)

Hagyományos rendezvények
 • Kollégiumi Gólyatábor
 • Fröccspong bajnokság
 • Mikulás nap és Teaház
 • Nőnap
 • Disznótor
 • Szeszkó csapatverseny
 • Színház, kiállítás- és múzeum látogatás
 • Kollégiumi kirándulások
 • Kukac Napok
Szálláslehetőségek (vendégszoba)

A kollégiumban működő körök
 • Társas kör
 • Póker kör
 • Reflex kör
A kollégium kapcsolatai

A kollégium nyitott minden külső és belső együttműködésre.

A Kollégium megközelíthetősége

A kollégium az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai telephelyén található. A Diákotthont a legegyszerűbben a 4-es, 6-os villamos Baross utcai megállójától gyalogosan, egy rövid sétával lehet megközelíteni

Élet az Óbudai Egyetem HOTEL@BMF Diákotthonában

A 2007 februárjában átadott PPP-s létesítmény az egykori BMF (ma Óbudai Egyetem) fejlesztési tervének gyümölcse. A Diákotthon a VIII. kerületben, a Tavaszmező utcában található, az Óbudai Egyetem oktatási épületeinek közvetlen szomszédságában. A diákotthon, az egyetem kollégiumi rendszerének egyik tagkollégiumi szervezeti egységeként működik, önálló önkormányzati vezetéssel. A kollégium állami képviseletét két fő jelenti (igazgató és kollégiumi tanár), akiknek alapvető feladata az üzemeltetővel való kapcsolattartáson és egyeztetéseken túl, az elhelyezett hallgatókat érintő ügyek intézése is.

A diákotthonban működő Hallgatói Önkormányzat szerves részét képezi az önkormányzati elven működő Kollégiumnak. A hallgatók kollégiumi közösségi életének szervezését, érdekeik képviseletét a maguk közül választott Diákotthoni Hallgatói Önkormányzat (DHÖK) végzi. Az Önkormányzat összetétele a következő: DHÖK elnök és 6 érdekvédelmi felelős (4. színt felelős, 1 sportfelelős és 1 rendezvényfelelős). A DHÖK rendszeres üléseket tart, folyamatosan megoldja a kollégiumi élettel kapcsolatban felmerülő problémákat, illetve a kollégiumi és az egyetemi vezetés által meghatározott, a Tagkollégiumra vonatkozó feladatokat.

lift előtér társalgó folyosó

Néhány szóban a kollégium közösségi, szakmai és diákéletéről

A komfort és a kényelem mellett a Diákotthon vezetősége és a DHÖK törekszik arra, hogy a hallgatók számára biztosítani tudják a kikapcsolódáshoz és a szabadidő hasznos, kulturált eltöltéséhez szükséges közösségi helyeket, rendezvényeket. A kollégiumban fellendülőben lévő közösségi élet forrása az év folyamán hagyományteremtő jelleggel megrendezett rendezvények, mint a kollégiumi Gólyatábor, a Kollégiumi kirándulás vagy a Mikulás nap és Teaház.

A diákotthonban a hallgatók számára több sportolási lehetőség is biztosítva van. Jelenleg két ping-pong asztal, darts, tollas szett, focilabdák és uszodabérletek állnak a hallgatók rendelkezésére, valamint a kollégium melletti oktatási épületben a konditerem. A kollégium belső hálózata és a hozzá tartozó gyors internet hozzáférés segíti elő az itt elhelyezett hallgatók tanulmányi munkáját.

földszint kerthelyiség Liftek Lépcsőház Kiskonyha Szoba