ÓE logó

Óbudai Egyetem

Kollégiumának bérleménye

a Terminus Hotelben

Terminus Hotel épülete Terminus Hotel térkép

Képgaléria

H-1138 Budapest, Csavargyár u. 1-3.
Tel.: (1) 350-1728
Tel./Fax.: (1) 236-0462
A kollégium vezetői
Telephelyvezető:
Csay László
Kollégiumigazgató:
Visnyei László
Kollégiumvezető::
Horváth Gábor
Diákvezető:
Bognár Bálint
A kollégium irányítása

A kollégiumban az Óbudai Egyetem 336 férőhelyet bérel. Az Egyetem Kollégiumának tagkollégiumaként, mint önálló szervezeti egység működik. A működés a tagkollégiumi vezető irányításával és a Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat közreműködésével valósul meg.

A kollégium adatai
Férőhelyek száma:
336 fő

Szobák férőhelyei, megoszlása:

3 ágyas:
112 db

Az elhelyezés háromágyas szobákban történik. Minden szobában van Internet csatlakozás és belső telefon felszóló rendszer, továbbá kábeltévé csatlakozás és hűtő. Minden emeleten 2 db automata mosógép és kellő számú WC, zuhanyzó biztosított. A konyhákban mikrohullámú sütők, villanytűzhelyek-sütővel, fagyasztó szekrények állnak rendelkezésre. Az épületben konditerem, klubhelyiség, TV szoba, próba-zeneterem, diákiroda található. Az udvaron tollaslabdázási, parkolási, szalonnasütési és kerti bográcsozási lehetőség is adva van. Az épület minden szintjén tanulószoba található. A TV szobában ping-pong és billiárd asztal áll a hallgatók rendelkezésére.

Gólya Lap

Kollégiumi eseménynaptár

A felvételi rendszer

Jelentkezés a HÖK e-Szoctám rendszerén keresztül történik. A kérelmeket a Kollégiumi Felvételi Bizottság bírálja el. (Tanulmányi teljesítmény, szociális helyzet, és a közösségi tevékenység szempontok alapján.)

Hagyományos rendezvények
 • KLÁRA hónap
 • Ismerkedési est
 • Sportnap és Gulyás Party
 • Mikulás és Karácsonyi Ünnepség
 • Szintvacsorák
 • Véradás
 • Nőnap
 • Teaház filmvetítéssel egybekötve
 • LAN parti
 • Csocsókupa
 • Puzzle verseny
A kollégiumban működő körök
 • Póker Klub
 • Sportkör
 • Főzőkör
 • Foci Kör
 • Film Klub
 • Zenekör
 • Kerékpáros és túrakör
A kollégium kapcsolatai

A kollégium nyitott minden külső és belső együttműködésre.

A Kollégium megközelíthetősége

A 3-as metróval a Gyöngyösi utcáig közlekedve, majd onnan gyalogosan 5 perc séta.Óbudai Egyetem Kollégium bérleménye a Terminus Hotel épületében

2000-ben, az integráció első évében egy új bérleményben sikerült szállást biztosítani a jogelőd BMF hallgatóinak a Terminus Hotelben. A kollégium a 2000/2001-es tanévtől otthonos környezetben fogadja hallgatóinkat, váltakozó létszámmal (180-540 fő), 3 ágyas lakószobákban. A hallgatókra bentlakó nevelőtanárok felügyelnek, akik egyben a közösségi élet szervezésében és a szakmai munkában is közreműködnek. A Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat a TKollHök elnökből és az érdekvédelmi/szintfelelősökből áll. A TKollHök rendszeresen ülésezik, szervezi a hallgatók szabadidős tevékenységét és folyamatosan megoldja a kollégiumi élettel kapcsolatban felmerülő problémákat, illetve a Kollégiumi és az Egyetemi vezetés által meghatározott, a Tagkollégiumra vonatkozó feladatokat.

Értekezlet

Néhány szóban a kollégium közösségi, szakmai és diákéletéről

A bérleményben az Egyetem minden kara képviselteti magát. A vegyes összetétel lehetőséget biztosít a hallgatók számára egymás tanulmányainak, napi problémáinak megismerésére, számos közös program kapcsán szoros baráti kapcsolatok kialakítására. Ennek köszönhetően gyorsan információhoz juthat mindenki az Egyetem eseményei és programjai vonatkozásában. A kollégiumban igény szerint vannak kialakítva tisztán fiú, illetve koedukált szintek.

Szervezetten működő öntevékeny hallgatói körök a kollégiumban a hallgatók igényei és a kollégium lehetőségeihez mérten, folyamatosan működnek, és újakkal bővülnek. Működésükhöz mind a szálloda, mind pedig a kollégium vezetése részéről minden támogatást megad. 2002 őszétől elkészült a belső hálózat, internet kapcsolattal az Egyetemen keresztül. Internet csatlakozási pont, valamint kábel TV csatlakozási lehetőség minden lakószobában található. A Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat irodájában a hallgatóknak lehetőségük van a Neptun rendszeren keresztül hallgatói ügyeiket intézni, szkennelni, nyomtatni és fénymásolni.

A hallgatók kulturális és szabadidős tevékenységét a rendszeres színház- és múzeumlátogatások, kirándulások töltik ki, amelyeket kedvezményes jegyárakkal vehetnek igénybe. A zenélni vágyók részére külön próba, ill. zeneterem áll rendelkezésre.

A sportolni vágyóknak sporteszközök (foci, kosárlabda, tollas- és ping-pong felszerelés), valamint a Komjádi uszodába váltott bérletek, és a jól felszerelt kondicionáló terem biztosítják a testmozgás örömét. Ezek a lehetőségek nagy népszerűségnek örvendenek a hallgatók körében. A bérleményi kollégium udvarán asztaliteniszezésre, tollasozásra van lehetőség. Az alagsori tornateremben lehetőség van aerobik, illetve küzdősportok gyakorlására. A kötetlenebb rendezvényeket főleg a hallgatók által szervezett bulik jelentik, amelyeknek nagy sikerük van. A Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat szervezésében kerül megrendezésre rendszeresen a Hellowen Party, a Mikulás Party, a Farsang, a Nőnap, illetve a Bogrács Partyk. A tanév legjelentősebb rendezvénye a mára már hagyományosnak nevezhető Sportnap, melyre az Óbudai Egyetem összes kollégistája meghívást kap. Itt a résztvevők különböző sportágakban mérhetik össze tudásukat, ügyességi és szellemi vetélkedők keretében.

Rendezvény